Digitale Open Bedrijvendag Emmen 2020

Samen met de gemeente Emmen organiseren we ieder jaar op de eerste zaterdag van november de Open Bedrijvendag. Deze dag biedt ondernemers in Emmen een mooie kans om hun bedrijf, diensten of producten onder de aandacht te brengen bij het grote publiek.
In verband met de corona-maatregelen is in 2020 besloten om geen fysieke Open Bedrijvendag te organiseren. In Emmen hebben we echter op zaterdag 7 november wel een Digitale Open Bedrijvendag georganiseerd! Bedrijven deelden op die dag hun video met het grote publiek via deze website en via verschillende social media kanalen. De video’s blijven nog een tijdje te zien op onze website. Veel kijkplezier!

Holdert trapt af voor de Open Bedrijvendag Emmen 2020

Holdert is een modern woonwijkcentrum met uitstraling en een mooie ligging: in het centrum van Emmen, met in de achtertuin Wildlands Adventure Zoo. We ondersteunen bewoners en cliënten om zo veel mogelijk het gewone leven in stand te houden en te genieten van gezelschap, lekker eten en drinken en een fijne vrijetijdsbesteding.
‘Holdert’ is dialect voor: het werk is gedaan. Dat zeiden mensen als ze aan het eind van de dag naar huis gingen. Een naam die dus heel goed past bij wat we bieden. In dit mooie complex van 7 verdiepingen zijn 78 zorgappartementen en 42 verpleeghuiskamers. Rondom Holdert staan 119 aanleunwoningen. Vanaf het dakterras heeft u een prachtig uitzicht over het nieuwe dierenpark: Wildlands Adventure Zoo Emmen. Hier kunt u genieten van alle dieren in onze achtertuin.
www.treant.nl/wonen-zorg/locaties/holdert

Gemeente Emmen: wethouder Guido Rink

Wethouder Guido Rink van de gemeente Emmen neemt je mee achter de schermen: hoe ziet een dag uit het leven van een wethouder er eigenlijk uit?

Brands Bouw B.V.

Brands Bouw is een echt familiebedrijf waarbij de familie Brands al sinds de oprichting in 1939 een actieve rol vervult. Wij zijn al meer dan 80 jaar actief in de groot- en kleinbouw in Drenthe, Friesland, Groningen en de kop van Overijssel. Hierdoor variëren onze werkzaamheden van het vervangen van een slot, het verhelpen van een lekkage en het uitvoeren van een particuliere verbouwing tot het realiseren van een groot utiliteitsgebouw, zoals een Multifunctionele Accommodatie (MFA), schoolgebouw of verzorgingstehuis.
www.brandsbouw.nl

Drenthe College - Leven Lang Ontwikkelen

In deze film hoor je van onze samenwerkingspartners en deelnemers hoe belangrijk een Leven Lang Ontwikkelen is. De arbeidsmarkt is volop in beweging. Technologieën, ontwikkelingen en innovaties hebben invloed op het werkveld. Het gevolg is dat bestaande functies veranderen en soms zelfs plaatsmaken voor nieuwe functies. Een leven lang ontwikkelen is daarom belangrijk, zowel voor werkgevers als werknemers. Je bent namelijk nooit uitgeleerd. Samen met jou kijken de adviseurs Leven Lang Ontwikkelen naar de beste scholing, of je nu werkgever, werknemer of werkzoekende bent.
www.drenthecollege.nl/bedrijven-volwassenen/

VepaDrentea

Meubelmakers zijn we. In hart en nieren. Dat is altijd zo geweest en zal altijd zo blijven. Met hout en staal. Gewoon in Drenthe, in Hoogeveen en in Emmen. Waar we duurzaam denken en doen. Waar we de werkomgeving van morgen maken. Vanaf dit jaar gaan we samen, omdat we samen sterker zijn. Koploper in duurzaamheid en de circulaire economie. Samen gaan we iets moois maken!
VepaDrentea heeft jaren geleden al het gehele bedrijfsproces verduurzaamd. Circulaire eigen grondstoffen, retourname om weer nieuwe spullen te maken en koploper in de branche in het maken van pure biobased meubelen. uit de regio. Een van de voorbeelden is de verwerking van ons eigen reststaal in nieuwe producten. Dat is wat we laten zien in onze video voor de OBD. Bezoek echter ook eens onze websites met nog veel meer info over echt ‘duurzaam doen!’
www.drentea.nl

Landes

Landes is een metaalbewerkingsbedrijf dat zich specialiseert in high-end verspaning. Wij streven ernaar voor onze opdrachtgevers “elke vorm in elk materiaal” te realiseren.
In de praktijk betekent dit dat we zeer complexe vormen frezen en draaien, binnen uiterst nauwe toleranties. In onze geklimatiseerde meetkamer controleren we de maatvoering van onze componenten op micrometers nauwkeurig. Deze complexe vormen realiseren we bovendien in bijzondere materialen, waarvan vele als “moeilijk” gelden voor een metaalbewerkingsbedrijf. Denkt u hierbij aan moeilijk bewerkbare metaal-soorten als titanium, Hastelloy en Inconel. Landes levert aan veel sectoren waar hoge eisen aan de kwaliteit worden gesteld. Ons metaalbewerkingsbedrijf is dan ook NEN-ISO 9001, AQAP 2008 en AS 9100 gecertificeerd.
www.landes.nl

Sligro Emmen

Sligro wil mensen laten genieten van lekker, goed en eerlijk eten. Groots in genieten. Daar doen we elke dag onze best voor.
www.sligro.nl

Webba

Experts in techniek, design en online marketing. Webbouwers met een grote liefde voor design. Maar ook voor gebruiksvriendelijkheid en mobiele oplossingen. En als we dan toch bezig zijn: we houden even veel van heldere afspraken, concrete doelen en verrassende resultaten.
www.webba.nl
muziek credits: Run For Your life – The Seige (INSTRUMENTAL)

Cosse Camper Adventure

Christiaan en Maletha hebben Cosse Camper Adventure in 2012 opgericht vanuit hun passie voor het reizen met de camper. Zij zijn twee spontane, zeer ervaren en enthousiaste reizigers en camperaars in hart en nieren. Alle aangeboden camper groepsreizen en campertrainingen worden van A tot Z georganiseerd door Christiaan en Maletha en daarnaast gaan zij met alle camperreizen mee als reisbegeleiders. Tijdens een camper groepsreis wordt er op individuele basis gereisd in een kleine groep van minimaal 4 en maximaal 10 campers. Deelname aan de camper groepsreizen in Europa is mogelijk met de eigen camper of met een huurcamper.
www.cossecamperadventure.nl

Vossebelt precisiebewerking

Vossebelt precisiebewerking B.V. is al sinds 1966 specialist in rondslijpen, zowel conventioneel als cnc, gereedschapslijpen, vlakslijpen, honen, leppen, draaderoderen, vlamspuiten en (3D-) meten. Met ons geavanceerde machinepark en zeer kundige medewerkers bedienen we binnen- en buitenlandse opdrachtgevers al ruim 50 jaar naar volle tevredenheid.
www.vossebelt.nl

BEDbijPET

B & B BEDbijPET is geopend op 1 november 2020. BEDbijPET is gevestigd in architectonisch gezien één van de mooiste moderne woon- werkpanden van Drenthe, vindt de jury van de Drentse Welstandsprijs.
We hebben drie kamers. Twee grote kamers en een extra ruimte voor twee personen alleen om in te slapen: De Meldkamer, de Newsroom en de Kamera Obscura. De twee grote kamers, de Newsroom en De Meldkamer, zijn van alle gemakken voorzien. Zowel voor één of twee nachten, als voor een langer verblijf.
www.bedbijpet.nl

Belle Health

Vitaliteitsmanagement binnen bedrijven, maar ook voor persoonlijke trajecten. Voor iedereen een persoonlijk plan om de beste versie van zichzelf te worden. En dan niet alleen gericht op voeding en beweging maar ook op bv stress, slaap, zingeving, werkgeluk, social en leefomgeving.
www.bellehealth.nl

Rue de la Gare

Grand café restaurant Rue de la Gare is uniek in Emmen en naaste omgeving. De Belgische en Bourgondische invloeden in het interieur maken het voor deze regio bijzonder. Lekker in een ongedwongen sfeer dineren, borrelen of genieten van live muziek. U bent van harte welkom in “de Rue”.
www.ruedelagare.nl

MKBiT

Al meer dan 20 jaar geeft MKBiT eerlijk en helder ICT advies tegen een eerlijke en heldere prijs. ICT voor het MKB dat is wat wij doen. En dit in de breedste zin van het woord. Van advies en implementatie tot beheer, training en support; MKBiT helpt u verder met uw ICT vraagstukken.

Growing Emmen

Growing Emmen is de favoriete broedplaats voor ondernemers met een ondernemersdroom. Met een grote gevarieerde community, betrokken partners en een inspirerende eigen plek om te ontmoeten, (flex)werken en kennisdelen.
www.growingemmen.nl

Machinefabriek Emmen

Machinefabriek Emmen B.V. is een dynamisch metaalbewerkingsbedrijf met circa 70 medewerkers. Metaalbewerking in de breedste zin van het woord, daarvoor kunt u bij ons terecht. Wij zijn specialist in het verwerken van staal, variërend van componenten voor de recyclingmarkt en algemene machinebouw tot bruggen en sluizen Naast productie of montage nemen we u desgewenst ook ontwerp, engineering, onderhoud of inspectie uit handen.
www.mfemmen.nl

Geertje Tameling

Mijn bedrijf valt in de categorie gezondheid, welzijn. Mensen kunnen bij mij terecht met klachten, problemen op fysiek, emotioneel en psychisch niveau. Na een uitgebreid vraaggesprek, waarbij er werkelijk tijd wordt genomen om te luisteren naar de klacht van de cliënt, wordt er een diagnose gesteld volgens de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG). Hierna worden dunne naalden geplaatst op vaste punten in het lichaam om de disbalans te herstellen.
www.geertjetameling.nl

Lynn Coleman

Zoek je online copywriting (EN) of advies bij online zaken doen in Engelstalige landen? Of een leuke en nuttige training Zakelijk Engels of
een goede vertaling (NL-EN)? Lynn Coleman helpt jullie om meer publiek te bereiken en de relatie met jullie klanten te verstevigen. Neem contact op via www.skyhookprojects.nl

Sommer Schilderwerken

Sommer Schilderwerken al jaren vertrouwd in Noord Nederland Emmen. Sinds 1947 is Sommer Schilderwerken actief in renovatie en onderhoud, met name voor schilderwerken en glasvervanging zijn we sterkhouder in het noorden. Aanvragen van woningcorporaties, aannemers, vastgoedeigenaren, particulieren, VVE’s en overheid kunnen rekenen op een prima prijs- en kwaliteitverhouding. Ruim 40 medewerkers werken vanuit Emmen voor verschillende projecten in noord Nederland. Sommer Schilderwerken is met alle vormen van samenwerking bekend, of het nu op zich staande schilderklussen, meerjarencontracten en Resultaat Gericht Vastgoed Onderhoud (RGVO) of Resultaat Gericht Samenwerken (RGS) is. Op basis van een lang cyclische samenwerking kunnen we de juiste mensen werk bieden en behouden voor het prachtige schildersvak.
www.sommerschilderwerken.nl

De Berenshoeve

De Berenshoeve is een luxe groepsaccommodatie, landelijk gelegen vlakbij het centrum van Emmen. U kunt hier terecht voor een B&B of u kunt het hele complex afhuren voor uw familie, vriendengroep of uw zakelijke contacten.
www.deberenshoeve.nl

Kinderopvang Uk & Puk

Kinderopvang Uk & Puk is een organisatie met 2 locaties in Emmer-Compascuum. Uk & Puk biedt de voorschool (peuterspeelzaalwerk), dagopvang en buitenschoolse opvang. Momenteel vangen ze met een team van 27 betrokken en gedreven medewerkers ruim 170 kinderen op.
Zowel in 2016 als in 2017 is Uk & Puk uitgeroepen tijdens de Kinderopvang Awards tot “Beste Kinderopvang Drenthe”. In 2018 wonnen ze de tweede prijs.
MISSIE: Gezamenlijk hebben zij de missie om vanuit hun visie de leukste kinderopvang in hun omgeving te zijn. Het kind en de kwaliteit staan hierbij centraal.
VISIE: Hun visie is dat ieder kind het recht heeft op een veilige en liefdevolle omgeving waarin ieder kind zich op zijn of haar eigen tempo kan ontwikkelen, waarin iedereen respectvol met elkaar omgaat en waarin iedereen wordt gezien en gehoord.
De kernwaarden vanuit de visie van Uk & Puk zijn: – Veiligheid – Liefde – Ontwikkelingsgericht – Respect – Gezien en gehoord worden
www.kinderopvangukenpuk.nl

Manter

Manter International B.V. is een toonaangevende fabrikant van weeg- en verpakkingsmachines voor aardappelen, groenten en fruit.
www.manter.com

Domesta

Domesta is een ondernemende, maatschappelijk gedreven organisatie. We bieden betaalbare huizen aan mensen met de laagste inkomens of voor wie dat om andere redenen moeilijk is dat zelf te regelen. Onze huizen staan in de gemeenten Emmen, Hoogeveen en Coevorden. We zijn bijzonder actief op het terrein van wonen en zorg. Duurzaamheid stuurt ons handelen. De meeste huurders weten zich prima te redden. Kwetsbare huurders die dat nog onvoldoende kunnen, helpen we waar nodig. We stimuleren daarom samenwerking en gedeelde verantwoordelijkheid met huurders, stakeholders en partners. We werken bij Domesta omdat we het belangrijk vinden dat ieder mens, van kind tot senior, een veilig thuis heeft: een eigen plek waar je in vrijheid en zorgeloos kunt wonen.
www.domesta.nl

Sim Racing Emmen

Simracing is een high-end simulatie wat echt racen bijna benaderd. Er wordt gebruik gemaakt van topsoftware en de raceset staat in een bewegend frame wat de race-ervaring levensecht maakt. SimRacing biedt de mogelijkheid om op realistische wijze racen te ervaren zonder naar een circuit te hoeven. In de racewereld wordt tegenwoordig ook steeds meer getraind met behulp van simulatoren. De simulatoren worden steeds geavanceerder en benaderen daardoor steeds meer de werkelijkheid. G-krachten en weerstanden worden steeds beter weergegeven. Deze simulatoren zijn niet te vergelijken met de racestuurtjes van vroeger of de huidige playseats.
www.simracingemmen.nl

Stichting Knip

Stichting Knip staat voor preventie van financiële problemen. In de (gratis) budgettrainingen sturen wij cursisten aan op zelfredzaamheid, leren om vooruit te kijken en te plannen. Na het volgen van de training heb je (meer) inzicht in je financiële situatie. Verder weet je welke toeslagen er zijn, waar je recht op hebt, weet je waar je aanvullende informatie kunt vinden en hoe je deze regelingen kan aanvragen. De inhoud van de training is niet belerend of stigmatiserend, maar is er op gericht om mensen te leren hun eigen keuzes te maken. Hiermee stimuleert de trainer het bewust worden van eigen verantwoordelijkheid. De zelfredzaamheid wordt vergroot en mensen leren om vooruit te kijken en te plannen. Dit zorgt voor rust en overzicht en heeft een preventieve werking.
www.stichtingknip.nl

InBusiness ICT

Onze diensten zijn altijd gewaarborgd en van hoge kwaliteit met de meest recente en innovatieve producten. Waar wij voor staan is kwaliteit, een snelle en goede service, en doen is wat we beloven.
www.inbusiness-ict.nl

ConDoor

ConDoor Door Solutions is in Europa een toonaangevende producent van geïsoleerde overheaddeuren voor bedrijfsgebouwen en woonhuizen. Verdeeld over twee productievestigingen in Nederland (Zeewolde en Emmen) werken zo’n 450 mensen dagelijks aan de ontwikkeling en productie van duurzame deuren, op maat gemaakt, geheel naar wens van de eindgebruiker.
Een uitgebreid netwerk van zelfstandige dealers levert onze kwaliteitsdeuren (onder hun eigen naam) aan bedrijven en huizenbezitters in 25 Europese landen.
In Zeewolde nemen zij de productie van de speciale deuren en de panelen voor hun rekening.
In Emmen is ConDoor Door Components gevestigd. Dit is hét adres voor hardware sets en componenten. Al jaren ontwikkelt en produceert ConDoor deuren met eigen gepatenteerde hardwaresets. Deze sets staan bekend om de kwaliteit, duurzaamheid en eenvoudige montage. Zo is ConDoor Door Components uw innovatieve partner voor hardwaresets. Maar net zo makkelijk leveren we losse onderdelen in kleine of grote hoeveelheden aan. De locatie in Emmen is een grote productievestiging waar alle hardware behorende bij een overheaddeur wordt gemaakt, verzameld, geassembleerd, deels wordt voor gemonteerd om vervolgens te worden verpakt en uitgeleverd naar de klant.
De perfecte overheaddeur voor bedrijfspanden en garages die helemaal op maat naar wens worden gemaakt komen van ConDoor. Jarenlange ervaring en ontwikkeling van de hardware sets en deuren hebben geresulteerd in een uniek product.
Hebben wij na het filmpje uw interesse gewekt? Voor onze productie zijn wij op zoek naar aanpakkers. Neem daarvoor contact met ons op via hrm.doorcomponents@condoor.com

CarXpert ABS

CarXpert ABS is uw garagebedrijf voor onderhoud, reparatie en APK. Naast onderhoud aan uw auto verzorgen wij onderhoud aan elektrische scooters, benzine-scooters en e-bikes. Bent u op zoek naar een nieuwe scooter? Dan heeft CarXpert ABS een showroom vol om uit te kiezen.
www.carxpert-abs.nl

Dynamic Energy Services

Specialist in het aanleggen, onderhouden, controleren, repareren en reviseren van stoomsystemen.
www.dynes.nl

Green Wood Trade

Our technical & management team consists of highly skilled professionals and entrepreneurs with a common target of innovative formulation to produce improved PE, PP and PVC granules out of recycled plastic for different applications. Our vision is to produce purer and better-improved granules which lead to stronger, lighter and long life WPC products for indoor and outdoor flooring, decking and walls.
www.greenwoodtrade.com

Kinepolis Emmen

Kinepolis Emmen is een ware blikvanger als u Emmen via de Frieslandroute (N381) filevrij binnenrijdt. Vanaf de weg valt met name de schuin aflopende onderzijde van het gebouw op die bijna over de weg zweeft. Met meer dan voldoende parkeerplaatsen en op loopafstand van Emmen-centrum een uitstekende locatie. De moderne bioscoop met 7 zalen heeft plaats voor 1249 bezoekers in comfortabele bioscoopstoelen.

Van der Werf Flightcases

Van der Werf Flightcases is een fabrikant van duurzame verpakkingsmaterialen.
Ze onderscheiden door klantgerichtheid, maatwerk en flexibiliteit.
www.vdwerf-flightcases.nl

Stichting Veiligheidszorg Drenthe

Henk de Rade, directeur van Veiligheidszorg Drenthe geeft een inkijk in de activiteiten die wij zoal ondernemen.
Door middel van toezichthouders en Boa’s (buitengewoon opsporingsambtenaren) dragen wij bij aan de veiligheid en leefbaarheid, van onder andere het stationsgebied te Emmen.
Wij hebben daarnaast de doelstelling om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een werkervaringsplek of opleidingstraject te bieden, zodat doorstroom naar een reguliere werkgever mogelijk wordt gemaakt.
Onze social return is omvangrijk, wij zijn in eerste plaats direct gelieerd aan de gemeenten Emmen, Coevorden en Borger-Odoorn, maar ook daarbuiten zijn wij actief in geheel Noord-Nederland.
Denk dan aan service en veiligheid in het openbaar vervoer, toezicht bij openbare ruimten zoals recreatiegebieden en het parkeertoezicht op diverse locaties.
BenKwijt als onderdeel van Veiligheidszorg Drenthe, is aangetrokken inzake het Weesfietsenproject en zorgt voor de afhandeling van Gevonden en Verloren Voorwerpen in de gemeenten Emmen, Coevorden en Borger-Odoorn.
Veelzijdigheid en flexibiliteit is onze kracht, met een maatschappelijk doel als uitvalsbasis!

CFX Squad

Maak kennis met CFX!
CFX is een bedrijf dat zich bezighoudt met het creëren van een digitale ervaring voor haar klanten. In deze moderne tijd is het essentieel je als bedrijf online te kunnen presenteren door bijvoorbeeld video content, 2D/3D animatie en een sterke social media strategie. Van concept en campagne ontwikkeling tot daadwerkelijk het draaien van de beelden voor video’s, CFX ondersteunt jullie in het hele proces. Een goed voorbeeld hiervan is het presenteren van een bedrijfsfilm. In de video die wij hier met jullie delen laten wij zien hoe je op een originele manier een bedrijfsfilm kan ontwikkelen waarin je laat zien wat je doet, maar waarin je toch je eigen draai kunt geven.
Is jullie bedrijf op zoek naar een partner op het gebied van originele en professionele video content en het ontwikkelen van een content strategie? Neem dan contact met ons op!
www.cfxsquad.nl

KroeseWevers

KroeseWevers heeft als accountantskantoor alles in huis voor de ondernemer. Met meer dan 350 adviseurs en accountants en meer dan 40 jaar ervaring ondersteunen en adviseren wij u op het gebied van accountancy, belastingen, bedrijfsovernames- en financieringen, personeel, salaris, subsidies en andere ondernemersvraagstukken.
https://kroesewevers.nl/werken-bij/student

DIBO Emmen

Dit jaar is het fysiek bezoeken van onze locatie helaas niet mogelijk, wellicht tot volgend jaar?
Voor informatie en prijzen bezoek onze website: www.dibo-emmen.nl

Simplicity Coaching

Wat als alles mogelijk is?
Die vraag stelde Nathalie Sulman zichzelf toen ze vanuit haar uitkering opzoek ging naar meer eigen regie over haar leven. In haar community Word (weer) eigen baas neemt ze op een inspirerende manier anderen mee in haar ondernemersreis.
Met haar bedrijf Simplicity gunt ze ondernemende mensen een kans om te doen wat ze het liefste doen en daarmee van waarde te zijn voor zichzelf en anderen.

MoVital fysiotherapie en vitaliteit

Bij MoVital kun je er vanuit gaan dat je binnen maximaal drie behandelingen weet wat er precies aan de hand is. Snel en gerichte behandeling op het juiste moment. We hebben ons als doel gesteld jou niet alleen op korte termijn te helpen maar juist ook op lange termijn. Daarvoor geloven wij in samenwerking, resultaatgericht, eerlijkheid, compassie en uiteindelijk zelfredzaamheid!

Ondernemend Emmen

Ondernemend Emmen brengt ondernemers in verbinding. Met elkaar en met iedereen die een bijdrage kan leveren aan een optimaal ondernemingsklimaat in Emmen. Leden van Ondernemend Emmen hebben altijd een streepje voor!
www.ondernemendemmen.nl