WSP Drenthe zet tandje bij voor invulling werknemerstekort

maandag 10 oktober 2022

Drenthe –Werkgeversservicepunt Drenthe heeft extra vaart gezet in het ontwikkelen van een nieuwe campagne waarbij werkgevers in heel Drenthe ondersteuning krijgen bij het vinden van passend personeel. Hiervoor is op 1 oktober de nieuwe website gelanceerd.

WerkgeversServicepunt Drenthe (WSP Drenthe) is een samenwerking van de gemeenten Borger-Odoorn, Coevorden, De Wolden, Emmen, Hoogeveen en Midden-Drenthe, UWV en sociale werkbedrijven. WSPD kent de markt én brengt werkzoekenden en organisaties bij elkaar. Dit doen ze doormiddel van scholing medewerkers, jobcoaching en bemiddeling voor mensen met een arbeidsbeperking.

“Iedereen weet dat we momenteel een ernstig tekort hebben aan personeel, wij willen graag ondernemers in Drenthe hierbij helpen. Dat doen we op meerdere vlakken maar één van onze speerpunten is ondernemers anders laten aankijken naar de eisen die ze stellen aan hun vacature’ aldus Marco Schonewille, accountmanager.

Van wens naar mens

De campagne die gelanceerd is wil ondernemers bewust maken van de competenties van een persoon in plaats van de strenge opleiding- of ervaringseisen. “Je kunt wel een hoop wensen hebben die je vervuld wil hebben, maar soms is de minst voor hand liggende keuze wel de beste persoon voor jouw bedrijf” zegt Suleyman Senturk adviseur van Menso, één van de partners binnen WSP Drenthe. De campagne ‘van wens naar mens’ zorgt, door middel van ervaringsverhalen van andere ondernemers zoals Herman Weringa van DGO Express of Ingrid Foekens van Tangenborgh, voor een verlaagde drempel in anders kijken naar personeel. Zo blijkt uit deze ervaringen dat een juiste instelling en begeleiding van een persoon tot zeer succesvolle werknemers leidt. De begeleiding en eventuele subsidies die hiervoor beschikbaar zijn, zijn terug te vinden op deze vernieuwde website.