Ondernemend Emmen-leden Webba & Peat Digital bundelen de krachten

donderdag 4 januari 2024

Webba, een vooraanstaand full-service internetbureau uit Hoogeveen en Emmen, bundelt de krachten met marketingbureau Peat Digital uit Emmen. De gezamenlijke ambitie om (groot)MKB uit de regio en daarbuiten online vooruit te helpen deed de vonk overslaan, om tot een prachtige bureaugroep uit te groeien. Webba en Peat Digital gaan gezamenlijk het nieuwe jaar in om ondernemers uit Assen, Emmen, Hoogeveen en daarbuiten in 2024 breder te kunnen adviseren. Door bestaande kennis van techniek en design te combineren met de online marketingkennis van Peat Digital ontstaat een solide partner met 30+ specialisten voor elke ondernemer. We nemen je graag mee in deze ontwikkeling.

Kruislingse overname

Peat Digital, in 2020 ontstaan vanuit de ambitie om een gespecialiseerd marketingbureau voor Zuid-Oost Drenthe neer te zetten, is al sinds zijn start nauw verbonden met internetbureau Webba. Opgericht door oud-medewerker Joran-Lars Busscher en met veel gezamenlijke klanten is het een duidelijke match in propositie, ambitie en positionering. “Naast een ondernemer staan en niet vanuit een Messias-complex denken dat je het altijd beter weet. Online marketing weer toegankelijk maken, zodat niet alleen corporate maar ook de zelfstandige stukadoor het maximale uit het internet kan halen. Wij zagen dezelfde filosofie bij Webba en besloten de banden nauwer aan te halen”. Door de kruislingse overname ontstaat een bureaugroep van meer dan 30 specialisten op het gebied van marketing, techniek en design.

Marketing centraal, samen full-service.

Beide organisaties zien een groei in marketingvraagstukken bij klanten, waarbij marketing en webontwikkeling onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Door deze samensmelting kunnen beide bedrijven zich verder specialiseren, ontwikkelen en kwaliteit van geleverd werk naar het volgende niveau tillen. Het marketingteam verdubbelt en kan ook inzichten opdoen bij techniek en design. “Zo kunnen we onze klanten beter & breder adviseren. Door de groei van het team kunnen we ook beter meeliften op ontwikkelingen in de markt op gebied van kennis, zoals bijvoorbeeld AI.” vervolgt Busscher. Ook Jan Leijssenaar, algemeen directeur van Webba, is enthousiast: “Wij waren al een technisch web bureau en kunnen nu ook gas geven op online marketing en zijn daarmee echt full-service“

Samen onafhankelijk

De kracht van beide bureau’s zit in de onafhankelijke propositie en de warme banden met specialistische partners. Busscher: “Hier willen we ook zeker op in blijven zetten. Bij Peat zijn onze partners belangrijk voor ons en ondanks de verbinding met Webba blijven we onafhankelijk advies geven aan onze klanten, de juiste partner matchen met het juiste vraagstuk. Voor Webba geldt hetzelfde”. Beide bedrijven zijn lid van Communicatie Club Noord, een samenwerkingsverband van onder andere Webba, Villa5, Bureau Blinkers, Studuo en nu dus ook Peat Digital. Ook vanuit dit verband adviseren ze bedrijven over de beste match afhankelijk van het vraagstuk.

Wijzigingen in directie

Busscher is toegetreden tot de aandeelhouders & directie van Webba, de rol van commercieel directeur. De overige directie van beide organisaties bestaat uit Jan Leijssenaar (algemeen directeur), Ronnie Karstenberg (operationeel directeur) en Bernard Visscher (technisch directeur). Voor klanten van beide organisaties verandert weinig: de aanspreekpunten blijven gelijk, de bestaande collega’s van Peat en Webba blijven allen betrokken bij de nieuwe organisatie, waarbij Evelyn Lok onder Joran-Lars het label Peat Digital operationeel zal aansturen. Evelyn, reeds aangetrokken door Webba, beschikt over meer dan 10 jaar aan klant- en bureauzijde marketingervaring en gaat samen met Joran-Lars het niveau van het marketingteam naar het volgende niveau tillen.

Administratief wijzigt er op korte termijn niks. Mocht dit toch het geval zijn worden klanten hier tijdig over geïnformeerd.

Vragen naar aanleiding van dit bericht?

Joran-Lars Busscher – Commercieel directeur Webba & Peat Digital

Jan Leijssenaar – Algemeen directeur Webba & Peat Digital