Ondernemend Emmen ingenomen met definitieve plan vernieuwing Rondweg N391

donderdag 3 november 2022

Resultaat van ‘goed luisteren naar’

“Ik ben, zeker namens een hele groep van onze leden, blij met het plan voor de aanpak van de Rondweg zoals het er nu ligt. Dat beide kruisingen, de Abel Tasmanstraat en de Phileass Foggstraat blijven bestaan, betekent dat goede bereikbaarheid van alle bedrijven op Bargermeer Zuid en Noord gewaarborgd is. Dat die zelfs nog beter wordt.” Directeur Herman G. Idema van Ondernemend Emmen heeft de afgelopen maanden namens het bedrijfsleven intensief overleg gevoerd met de gemeente Emmen en de provincie Drenthe over de reconstructie van de Rondweg. “Het was niet makkelijk, maar we zijn er samen uitgekomen.”

Knelpunt voor Ondernemend Emmen en een groep van haar leden was het idee om de kruisingen van de Rondweg met de Phileas Foggstraat en de Abelt Tasmanstraat samen te voegen en ongelijkvloers te maken. Ondernemend Emmen zag dat idee vanaf het begin als nadelig voor de bereikbaarheid van de bedrijven op Bargermeer. “En zeker geen goed plan voor bedrijven die zware en brede transporten hebben.”

Idema breekt bij het huidige plan nog een lans voor goede oplossingen voor de fietsers die de Rondweg kruisen op het bedrijventerrein. “Heel veel mensen gaan op de fiets naar en van hun werk. Die moeten we een veilig en comfortabele oversteek bieden. Daar moet je bij het ontwerp van bijvoorbeeld een fietsbrug heel goed rekening mee houden.”

“Samenvattend is de manier waarop met groepen belanghebbenden de plannenmakerij rond de Rondweg is aangepakt en ook die rond de weg Emmen-Klazienaveen in mijn ogen een goede. Er wordt niet alleen geluisterd naar inbreng, er wordt ook iets mee gedaan. En dat bevordert het draagvlak en de snelheid van uitvoering.”

‘Foto gemeente Emmen’