Ondernemend Emmen en Gemeente organiseren ondernemersmiddag over ‘Emmen als klant’

maandag 16 mei 2022

Lokaal geld van de inwoners van Emmen zoveel mogelijk bij lokale ondernemers laten landen. Dat is wat de gemeente Emmen graag wil met het inkopen van diensten en materialen en het aanbesteden van werk. Ondernemend Emmen staat daar helemaal achter en stimuleert het ook. Maar ziet tegelijkertijd dat er kansen voor kleine en middelgrote bedrijven uit de regio onbenut blijven.

Directeur Herman Idema van Ondernemend Emmen zegt daarover: “Vaak komt dat door gebrek aan kennis of een onjuist beeld bij ondernemers over het inkoop- en aanbestedingsbeleid van de eigen gemeente. Daarom organiseren Ondernemend Emmen en de gemeente Emmen op 19 mei in het stadion van FC Emmen samen een middag over ‘de gemeente Emmen als klant’.”

Ondernemersvoorman Idema: “ Het is echt eenvoudiger dan je denkt, zaken doen met de eigen gemeente. En het gaat jaarlijks om heel veel geld wat er besteed wordt. Dat willen we samen met de gemeente zo lokaal mogelijk laten landen . En dan heb ik het zowel over het lokale MKB als ook over de vele ZZP-ers die onze gemeente kent.”

Tijdens de bijeenkomst in het stadion van FC Emmen worden de ondernemers niet alleen door specialisten van de gemeente  bijgepraat over de wereld van aanbesteden en inkopen van de gemeente Emmen, maar horen ze ook van collega ondernemers uit de praktijk hoe die werken met de gemeente Emmen en wat hun ervaringen zijn. De bijeenkomst wordt ’s middags om 15.00 uur geopend door de succesvolle FC Emmen coach Dick Lukkien, die de bijeenkomst op ludieke wijze aftrapt. Aanmelden voor de bijeenkomst kan via deze pagina op onze website.