Ondernemend Emmen blijft strijden voor volledige verdubbeling N34

dinsdag 10 januari 2023

“Ik vind het een knappe prestatie. Twee a-viertjes met antwoorden produceren op onze suggesties en opmerkingen over de plannen voor de N34 waar helemaal niets, maar dan ook niets in staat. Ik had echt iets serieuzers verwacht van de Provincie als reactie op onze bijdrage aan de planvorming voor de verdubbeling van de N34 dan dit. Je krijgt bijna het gevoel dat het allemaal voor de vorm is, de vraag om meedenken en suggesties.” Dat zegt directeur Herman G. Idema van ondernemersorganisatie Ondernemend Emmen.

Herman Idema is aangebrand over, of beter gezegd zwaar teleurgesteld in de manier waarop de provincie Drenthe is omgegaan met de bijdrage die Ondernemend Emmen namens het bedrijfsleven in Zuidoost-Drenthe heeft geleverd aan de planvorming rond de verdubbeling van (delen van) de N34 tussen Emmen en De Punt. “Twee velletjes nietszeggende zinnen. Geen antwoorden met inhoud of argumenten tegen onze suggesties. Ik zie dit echt als een gemiste kans wat betreft het betrekken van het bedrijfsleven bij de planvorming. Ik mis ook totaal een vorm van visie in de antwoorden. Je moet je bijna afvragen of het zo wel zin heeft tijd en energie te besteden aan meedenken over plannen.”

Krachtige inzet blijft

Ondernemend Emmen blijft zich echter krachtig inzetten voor de volledige verdubbeling van de N34, de Hunebed Highway tussen Coevorden en De Punt. “Dat twee zware economische centra als Emmen en Groningen niet vierbaans verbonden worden, begrijp ik niet. Assen en Groningen zijn het ook, Groningen en Leeuwarden ook. Een dubbele N34 hoort gewoon in dat systeem. En dan heb ik het nog niet over de veiligheid, met ook de afgelopen weken weer enkele zware ongevallen.”

Geplaatst in KIJK op het Noorden – Kennisplatform voor het noorden op 9 januari 2023

(foto: KIJK op het Noorden)