Ondermijnende criminaliteit baart gemeente Emmen zorgen

maandag 19 december 2022

Ondermijnende criminaliteit, de aanpak van woonoverlast en het terugdringen van huiselijk geweld en kindermishandeling zijn in 2023 belangrijke speerpunten in het uitvoeringsplan Veiligheid van de gemeente. Ook een veilig verloop van evenementen en het verminderen van het aantal verkeersongevallen zijn belangrijke ambities op het gebied van veiligheid. “Door de uitvoering van dit plan willen we de veiligste grote gemeente van Nederland blijven”, zegt burgemeester Eric van Oosterhout.

Volgens de burgemeester blijft veiligheid continu de aandacht vragen. “We zien al enkele jaren dat de klassieke criminaliteit daalt en verschuift naar de digitale omgeving. Instellingen, bedrijven, maar ook gemeenten hebben dat al ondervonden. Een zorgelijke ontwikkeling. Daarom willen we het komende jaar het bewustzijn van instellingen, bedrijven en onze inwoners vergroten en hen weerbaarder maken. Om te voorkomen dat ze slachtoffer worden van cyber crime.”

Lees hier het volledige persbericht van de gemeente Emmen.

Op donderdag 19 januari organiseert Ondernemend Emmen een informatiebijeenkomst over ondermijning. Ondermijning is het vervagen van de normen en het afnemen van het gevoel van veiligheid doordat criminelen voor illegale activiteiten gebruik maken van legale bedrijven en diensten.
Wilt u bij deze bijeenkomst aanwezig zijn? Aanmelden kan hier.

(foto: website Rijksoverheid)