OE Lunchbox bij Sigrid’s Garden

dinsdag 8 maart 2022

Tot ons grote genoegen konden we op maandag 7 maart eindelijk weer een echte OE Lunchbox organiseren. We waren te gast bij Sigrid’s Garden, centrum voor leven met en na kanker. Al ruim 13 jaar bieden zij steun aan mensen die te maken krijgen met kanker: patiënten en ex-patiënten, maar ook mantelzorgers, naasten en nabestaanden. Eén op de drie mensen krijgt in zijn of haar leven kanker, dus iedere Nederlander krijgt direct of indirect wel eens te maken met deze ziekte.

Naast ontmoetingen met lotgenoten en de mogelijkheid om in gesprek te gaan met een van de deskundige begeleiders, biedt Sigrid’s Garden vele activiteiten zoals schilderworkshops, yoga, massages, lezingen en een kookclub. Er is dus zeker ook ruimte voor een vrolijke noot en wat luchtigheid voor mensen die moeten leven met de zwaarte van de diagnose kanker.

Na de presentatie van coördinator Rinie Huitema volgde een uitstekend verzorgde lunch met onder meer een smakelijke soep die bereid was door de kookclub van Sigrid’s Garden. Het bezoek werd afgesloten met een rondleiding door de verschillende ruimtes van de locatie aan de Weerdingerstraat.

Kent of bent u iemand die te maken heeft met kanker en daar ondersteuning bij kan gebruiken? Sigrid’s Garden is er voor iedereen dus niemand hoeft te aarzelen om er eens binnen te stappen.

Wilt u Sigrid’s Garden steunen? Ook dat kan, alle beetjes helpen. U leest alles over de mogelijkheden op hun website: https://www.sigrids-garden.nl/steun-ons

(foto’s: Guido Hansman)