OE-lid stelt zich voor: Micksart Gallery

zaterdag 27 januari 2024

Wij, Erik Knegt en Annie Sturing zijn de enthousiaste ondernemers van Micksart Gallery.
Als fysieke gallery hebben altijd veel verschillende kunstvormen in huis en heten we iedereen graag welkom aan de Kapitein Grantstraat 24 in Emmen. Kunst beleven, een kunstcadeau scoren, iets te vieren, teamuitje? In combinatie met een workshop? Micksart Gallery!
Met de wisselende groepsexposities brengen wij kunst van hoog niveau vanuit binnen- en buitenland naar Emmen. Elke 3 maanden is er weer een nieuwe groepsexpositie van 40 deelnemende kunstenaars.
In ons eigen atelier worden de design tassen van ANNIGJE en de Art Fashion lijn van MI& ANN gecreëerd. Daarmee nemen we deel aan nationale en intercontinentale Fashionshows.
De activiteiten in de gallery worden mede vorm gegeven door deelnemers in (werk)ontwikkeltrajecten. Zij komen uit de regio, hebben een grote afstand tot de arbeidsmarkt en hebben veelal een uitkering van de gemeente of het UWV. De gallery is een bijzondere werkplek: een smeltkroes waar kunst, publiek, kunstenaars, deelnemers en vrijwilligers samenkomen. De sociale interactie in de gallery in combinatie met 1000 m2 kunst is inspirerend en doet mensen in beweging komen om zelf te creëren en mee te doen in alle aspecten van de gallery. Dit om in aansluiting op het traject door te ontwikkelen naar betaald werk en/of opleiding.

Micksart Gallery
Kapitein Grantstraat 24
7821 AR Emmen
info@micksartcollectief.nl
www.micksartcollectief.nl