OE-lid stelt zich voor: Drenthe College

maandag 8 februari 2021
De arbeidsmarkt is volop in beweging. Technologieën en innovaties volgen elkaar in snel tempo op. Door de coronacrisis is leren en ontwikkelen belangrijker dan ooit! Beroepen verdwijnen en bestaande functies veranderen. Een bekend voorbeeld is de oproep aan horecapersoneel om zich te laten omscholen naar de zorg. Werknemers hebben dan ook actuele kennis en vaardigheden nodig, maar er zijn meer essentiële redenen om naar de scholingsmogelijkheden van personeel te kijken. Eén van de voornaamste is dat personeel zich goed voelt, gelukkig in zijn of haar rol. Dit bereik je met en door een Leven Lang Ontwikkelen (LLO).
Je bent namelijk nooit uitgeleerd.                                                           

Drenthe College wil de regio én de mensen laten groeien. Naast reguliere mbo-opleidingen bieden we om- en bijscholingsmogelijkheden aan. Wij, adviseurs Leven Lang Ontwikkelen, helpen bedrijven en instellingen uit de regio met hun scholingsvraag. Dit kunnen cursussen, BBL-trajecten (werken en leren) of maatwerktrajecten zijn; gecertificeerd of met bewijs van deelname. Uit onderzoek blijkt dat werknemers het erg belangrijk vinden om te ontwikkelen, in niveau of in de breedte (verbreding of verdieping). Hoe houd je personeel bevlogen en betrokken. In deze bijzondere tijd waarin banen verloren gaan en-of veranderen kunnen we samen kijken naar uw opleidingsvraagstukken.

Drenthe College biedt cursussen aan in de sectoren: techniek, bouw, ICT, zorg en welzijn. Verder zijn er onder andere taalcursussen en weerbaarheidstrainingen.
Ook bieden wij de mogelijkheid voor voorschakeltrajecten in de techniek. Dit kan interessant zijn voor werkzoekenden/omscholers met affiniteit voor techniek. Zij kunnen een (veelal) 10-weekse cursus volgen waarin ze de basisvaardigheden leren van het vak, dit maakt instromen in de BBL (werken en leren) eenvoudiger. Deze trajecten hebben wij voor metaal, ICT, elektro-en procestechniek.
 
Benieuwd naar de inzet van LLO bij onze klanten? https://youtu.be/FrgE3rwEzUI 
Wij maken graag een afspraak voor een nadere kennismaking en/of adviesgesprek.
Meer informatie over ons scholingsaanbod en onze contactgegevens vindt u op www.drenthecollege.nl/llo.

Met vriendelijke groet,
Susan Wessels, Bert Meijering en Simone Sewüster
Adviseurs Leven Lang Ontwikkelen Drenthe College

(foto: Drenthe College)