OE-lid Meubelfabrikant Vepa uit Emmen en Hoogeveen wint internationale Innovation Award

dinsdag 25 mei 2021

De stoelencollectie Hemp van Meubelfabrikant Vepa en Plantics Superior Materials is op 19 mei bekroond met de prestigieuze Innovation Award.

De prijs werd uitgereikt tijdens de internationale Renewable Materials Conference. De stoelen, die grotendeels gemaakt zijn met vezels van de hennepplant, is betiteld tot Renewable Material van 2021. De jury was vooral onder de indruk van de samenstelling van het product. Zo bestaat de zitschaal uit hennep en hars, waardoor deze volledig biologisch, plantaardig en recyclebaar is. Met de productie van de stoelen wordt meer CO2 opgenomen, dan uitgestoten.

De Renewable Materials Conference is een driedaagse conferentie met meer dan 400 deelnemers uit 31 verschillende landen. Op de conferentie ligt de focus op het delen van kennis en het oplossen van vraagstukken op het gebied van hernieuwbare, bio-based en gerecyclede materialen.

Fabriek zonder afval

Vepa maakt kantoormeubelen en levert complete projecten. Het bedrijf met vestigingen in Hoogeveen en Emmen alle producten volledig in de eigen fabrieken. Daarbij wordt ingezet op circulaire economie waarin grondstoffen steeds opnieuw worden gebruikt. Zo zijn de fabrieken vrijwel afvalloos en wordt het afval dat er is gebruikt in andere producten.

Bron: DvhN

Foto: Vepa