OE en Provincie Drenthe in actie voor digitalisering regionaal MKB

woensdag 20 april 2022

Op donderdag 14 april organiseerde Ondernemend Emmen samen met de Provincie Drenthe, Webba en Quality ICT een informatiebijeenkomst over de nieuwe voucherregeling voor het MKB om een steuntje in de rug te bieden bij digitalisering. Met digitalisering heb je nog meer mogelijkheden en kansen om je bedrijf te laten groeien en  toekomstbestendiger te maken. Via de regeling ‘Digitaliseringsvoucher Drenthe’ kan tot maximaal € 3000,= subsidie aangevraagd worden (maximaal 50% van de kosten). De aanvraag moet minimaal € 1500,= zijn.

Let op: vanaf 17 mei kunnen bedrijven een beroep doen op deze subsidie, maar vanwege de verwachte belangstelling is het van groot belang om uw plannen al voor die tijd klaar te hebben. Houd de berichtgeving begin mei in de gaten op www.provincie.drenthe.nl. De voucher is vanaf 17 mei beschikbaar op www.snn.nl.

Na de presentaties door Jan Leijssenaar van Webba en Mark Kolk van Quality ICT over de mogelijkheden die digitalisering biedt voor ondernemers, gaf Esmeralda Top van de Provincie Drenthe tijdens de bijeenkomst een presentatie over de voucherregeling. Deze is laagdrempelig opgezet en kan o.a. gebruikt worden voor de aanschaf van nieuwe producten, processen en diensten voor digitalisering en ter ondersteuning van nieuwe verdienmodellen. Ook kan het worden ingezet voor het verbeteren van bestaande producten, diensten of processen door toepassing van digitalisering. Voorbeelden zijn bijvoorbeeld het digitaliseren van voorraadmanagement, een online boekingssysteem, een digitale veiligheidsscan, het ontwikkelen van apps en software en het toepassen van modulair ontwerp.

Alvast weten hoe digitaal fit jouw bedrijf is? Doe dan de online scan ‘Benchmark Digitalisering’ en kom in 15 minuten te weten waar jouw bedrijf staat op het gebied van online zichtbaarheid, automatisering, data en digitale veiligheid. Ook krijg je advies over het digitaliseringspad dat bij jouw bedrijf past. Doe hier de scan.

Behoefte aan advies bij digitalisering? Dan kun je gebruik maken van de MKB Advies Voucher Drenthe.

(foto: Kijk op het Noorden)