Nieuwe samenwerking met Copiatek voor inzameling oude computers

woensdag 25 mei 2022

Bedrijven in Emmen met oude computers of andere ICT-hardware kunnen daar vanaf nu mensen met een zeer smalle beurs heel blij mee maken. “Met name die groep die niet in staat is om voor honderden euro’s voor zoon of dochter een nieuwe laptop of computer te kopen. Zij kunnen via de Stichting Leergeld voor enkele tientallen euro’s in het bezit komen van een goedwerkende, veilige computer”, vertelt directeur Herman G. Idema van Ondernemend Emmen. Ondernemend Emmen en de sociale onderneming Copiatek hebben daarvoor een samenwerkingsovereenkomst gesloten. Dat gebeurde tijdens de Algemene Ledenvergadering van Ondernemend Emmen bij de Emco-groep.

Ondernemend Emmen jaagt de inzameling van apparatuur bij de bedrijven aan,  Copiatek zorgt dat de apparatuur op professionele en gecertificeerde wijze ontdaan wordt van alle gegevens en weer helemaal up-to-date wordt gemaakt voor hergebruik. Daarna kan het via de Stichting Leergeld weer in gebruik worden genomen. 

Copiatek is een sociale onderneming waar mensen die normaal moeilijk aan een baan kunnen komen, aan de slag kunnen met het renoveren van oude ICT-apparatuur of het demonteren ervan. Het bedrijf werkt landelijk en heeft inmiddels twintig medewerkers. Bedrijfsleider Mahdi Tavafi: “Ons werkgebied was vooral de Randstad, maar nu breiden we dus uit naar Zuidoost-Drenthe. Ik ben daarom erg blij met de samenwerking met Ondernemend Emmen om het initiatief hier meer bekendheid te geven en zo ook hier met de Stichting Leergeld samen een hele groep mensen te kunnen helpen met een eigen computer.”

Herman Idema vertelt dat via Copiatek inmiddels ook Oekraïense vluchtelingen worden geholpen. “Dankzij sponsoring is het mogelijk dat er gebruikte computers worden voorzien van software waar de vluchtelingen mee aan de slag kunnen. Dat zorgt er voor dat ze bijvoorbeeld sneller zaken kunnen regelen met de overheid, sneller informatie kunnen vinden en sneller aan de slag kunnen.”

Foto: Herman G. Idema ondertekent de samenwerkingsovereenkomst samen met Mahdi Tavafi van Copiatek
Fotografie: Guido Hansman