Milou Drenth wint wedstrijd Open Bedrijvendag Emmen

dinsdag 14 november 2023

Zoveel mogelijk bedrijven bezoeken, per bedrijf een vraag beantwoorden , een QR-code scannen en een foto maken met de directeur van het bedrijf. En dat allemaal in een speciaal voor deze dag in Emmen ontwikkelde app op basis van blockchain technologie. Met die opdracht trokken jongeren op zaterdag 4 november langs de ruim 40 bedrijven en instellingen die meededen aan de Open Bedrijvendag Emmen. En de winnaar werd: Milou Drenth, leerling van 5 havo van het Carmel College.

Milou kreeg uit handen van directeur Herman G. Idema van Ondernemend Emmen haar prijs uitgereikt: een splinternieuwe iPad. Ze vertelde bij heel verschillende bedrijven te zijn geweest. Van Mc Donalds tot MicksArt Gallery en ME Factory yoga studio’s.

De tweede prijs, een Apple Watch, was voor Alanah Venema, leerling van VWO+ van het Hondsrug College. Zij nam onder andere een kijkje bij autobedrijf Century, het Scheperziekenhuis Treant en bij Mc Donalds maar keek ook bij de buurgemeente, bij bakkerij Vlier in Klijndijk.

De derde prijs was voor Roland Jalving die met zijn gezin diverse bedrijven bezocht. Hij kon niet aanwezig zijn bij de uitreiking, maar ontvangt van Herman Idema namens de organisatie van de Open Bedrijvendag Emmen de Homepod Mini.

De Open Bedrijvendag Emmen is een gezamenlijk initiatief van de gemeente Emmen en Ondernemend Emmen en wordt ondersteund door de provincie Drenthe. Dit jaar deden in de gemeente Emmen meer dan veertig bedrijven, organisaties en instellingen mee aan deze jaarlijks terugkerende open dag. Van éénmens bedrijf tot het Scheperziekenhuis.

(foto: Ondernemend Emmen)