Keurmerk Veilig Ondernemen voor drie bedrijventerreinen in Emmen

woensdag 16 februari 2022

Drie bedrijventerreinen in de gemeente Emmen hebben na een uitvoerige inspectie het Keurmerk Veilig Ondernemen ontvangen. Onze voorzitter Jelle Dokter reikte de bijbehorende certificaten uit aan wethouder Guido Rink, verantwoordelijk voor economische zaken in de gemeente Emmen. De terreinen die onder de loep zijn genomen, zijn Businesspark Meerdijk, Bedrijventerrein Barger-Oosterveld en het bedrijventerrein Klazienaveen.

Een Keurmerk Veilig Ondernemen wordt uitgereikt wanneer het bedrijventerrein aan een hele reeks voorwaarden voldoet, waarbij zowel de omgeving als ook de bedrijven daar een rol spelen. Of het bedrijventerrein aan de eisen voor het keurmerk voldoet, wordt aan de hand van landelijke eisen vastgesteld door een team van politie, brandweer, de gemeente en Ondernemend Emmen. Wij verzorgen de coördinatie van het werk voor het keurmerk.

Bij de inspectie van de bedrijventerreinen en de terreinen van bedrijven, zowel overdag als bij duisternis,  wordt niet alleen gelet op criminaliteit, maar ook op verkeersveiligheid, groenonderhoud en de manier waarop ondernemers omgaan met hun bedrijfsterrein.

Het Keurmerk Veilig Ondernemen moet iedere drie jaar opnieuw worden behaald. Ondernemers op bedrijventerreinen met een Keurmerk Veilig Ondernemen weten niet alleen dat hun terrein aan allerlei eisen voldoet, ze kunnen er letterlijk geld mee verdienen. Ze krijgen als lid van Ondernemend Emmen bijvoorbeeld korting op de verzekeringspremie voor hun bedrijf.

In Emmen hebben ook de bedrijventerreinen Bargermeer en Bedrijvenpark A37 een keurmerk, net als De Tweeling in Nieuw-Amsterdam/Veenoord.

Wethouder Guido Rink over het nut van een KVO-B certificaat:


Kijk ook op onze projectpagina KVO-B.

(foto: Ondernemend Emmen)