Emmer bedrijf HuizingHarvest op meerdere fronten actief met steun rond oorlog rond in Oekraïne

donderdag 3 maart 2022

Zowel voor bedrijven in Emmen als voor getroffenen in oorlogsgebied

Het Emmer bedrijf HuizingHarvest is op twee manieren bezig steun te verlenen rond de oorlog in de Oekraïne. Het bedrijf is in het bedrijfsleven in Zuidoost Drenthe een inzamelingsactie gestart voor allerlei technische en medische verzorgingsspullen en het bedrijf wil getroffen bedrijven uit de regio helpen die mensen moeten terughalen uit Rusland en de Oekraïne door dit technisch personeel via hun huidige bedrijf aan werk te helpen bij HuizingHarvest  in Emmen, Overijssel, Limburg, Duitsland en eventueel Italië. De acties worden ondersteund vanuit ondernemersorganisatie Ondernemend Emmen.

HuizingHarvest is een wereldwijd opererend bedrijf dat met technisch personeel overal ter wereld fabrikanten van landbouwmachines en agrarische ondernemingen ondersteunt. Het bedrijf was zelf ook regelmatig actief in oostelijk Europa en de Oekraïne en kent de oorlogsregio.

Materiaal inzamelen

Vanuit de vele werkzaamheden in oostelijk Europa en Oekraïne heeft HuizingHarvest een goed netwerk in die regio. En dat netwerk wordt nu gebruikt om allerlei materiaal richting Oekraïne te krijgen, zegt Nico Huizing directeur en oprichter van HuizingHarvest. Vanuit de Oekraïne heeft het bedrijf een lijst gekregen van goederen waar dringen behoefte aan is.

 “We zamelen hier op het bedrijf aan de Phileas Foggstraat materiaal in dat wij dan richting Oekraïne vervoeren. En dan heb ik het over generatoren, ook aftakas-aangedreven, batterijen en powerbanks voor laptops en mobiele telefoons, schone jerrycans van 10 en 20 liter, kaarsen, zaklampen, olielampen, alle mogelijke verbandmaterialen en medische hulpmiddelen en slaapmatten. Geen matrassen.” Kleding en voedsel neemt HuizingHarvest vooralsnog niet aan.

De gevraagde spullen kunnen dagelijks tussen 9.00 en 16.00 worden afgeleverd in de speciale container bij het bedrijf aan de Phileas Foggstraat 76 in Emmen. Momenteel zijn er al toezeggingen voor 3 generatoren en 20 EHBO dozen.

Binnenboord houden

“Wij weten vanuit de coronapandemie uit eigen ervaring wat het betekent wanneer je als bedrijf plotseling je mensen moet terughalen uit het buitenland.Geen werk, wel doorlopende kosten en je wilt je mensen toch graag binnenboord houden. Daarom bieden wij de getroffen bedrijven in Emmen de mogelijkheid om tijdelijk mensen bij ons onder te brengen. Want de landbouw in Europa gaat gewoon door. En daarmee de vraag naar ons werk ook,” zegt Michel Wesselink, directielid van HuizingHarvest.