Emmense ondernemers slaan handen ineen.

dinsdag 22 maart 2022

EMMEN – Drie bedrijven hebben besloten om hun krachten te bundelen en een online marketingbureau in Emmen te realiseren. Vanaf 1 januari is Haai Online gestart door Elwin Arends, Ate Bontjer en Kai Engelmann. De reden voor deze gezamenlijke actie is het versterken van zowel de regio als de individuele diensten. “Wij willen getalenteerde jongeren in Emmen houden en doorgroeikansen bieden”, aldus Elwin.

“Wij verwezen onze klanten vaak door naar bureaus in Groningen en Assen. Daarbij constateerden we, dat de succesvolle samenwerking die wij onderling hebben minder aanwezig was bij bureaus buiten de regio”,vertelt Ate Bontjer, eigenaar van X-Interactive. “Om de creatieve en kwalitatieve groei van de afzonderlijke bedrijven door te zetten, hebben we de handen ineengeslagen en zijn we een nieuw bedrijf gestart. Zo kunnen wij onze bestaande klantenkring en andere ondernemers een totaalpakket aanbieden voor groei en zichtbaarheid dat tevens past bij de persoonlijke manier waarop wij alle drie graag werken”.

Naast de wens voor een lokale strategische onlinepartner kwamen de drie ondernemers tot de conclusie dat, door het geringe aanbod aan krachten met werkervaring in deze sector, er talent uit de regio vloeit. Met het onlinebureau hopen ze mee te kunnen werken aan het opleiden en behouden van (jong) talent.

Samen sterker
Voor Haai Online is Pauline Janssen aangetrokken. Waar Janssen voorheen werkte als online strateeg bij Wildlands, gaat ze nu het avontuur aan binnen een nieuw bureau. “Het team is volledig zelfstandig. Wij maken als Baaz&Co, X-Interactive en Quick Reclame gebruik van de expertise van Haai Online om onze klanten kwalitatief nog verder te helpen, maar wij zijn niet per se onderdeel van de deal als je bij Haai Online klant bent. Haai werkt volledig onafhankelijk van ons” zegt Kai Engelmann.

De energie die er uit deze samenwerking komt, ervaren de drie als erg prettig en natuurlijk. “We zien elkaar, en daarbij Haai, als een versneller voor diverse bedrijven in de regio. Als je je krachten bundelt kom je veel verder”, voegt Elwin Arends hieraan toe.

Ook samen met het onderwijs Haai heeft naast de ambitie een succesvol online marketingbureau te zijn, ook het streven een kweekvijver te worden voor talent. Er is (nog) geen specifieke opleiding op MBO- of HBO-niveau voor Online Marketing. Wij willen daarom ook in gesprek met bijvoorbeeld het Drenthe College en NHL Stenden om te kijken of we een brug kunnen slaan op dit vlak.