Copiatek: geef uw oude ICT-materiaal een tweede leven

donderdag 23 juni 2022

Onlangs is Ondernemend Emmen een contractpartnership aangegaan met Copiatek. Dankzij Copiatek komt uw oude computer of andere ICT-hardware veilig en goed terecht. Zij zorgen ervoor dat de apparatuur op professionele en gecertificeerde wijze geheel ontdaan wordt van alle gegevens en weer helemaal up-to-date gemaakt wordt voor hergebruik. Speciaal voor leden van Ondernemend Emmen bieden zij deze service gratis. Na het wissen van de gegevens kan het ICT-materiaal via de Stichting Leergeld ter beschikking worden gesteld aan mensen met een zeer smalle beurs. Copiatek is een sociale onderneming waar mensen aan de slag kunnen voor wie het lastig is om aan een baan te komen.

Hoe werkt het?
Bedrijven met afgeschreven ICT-materiaal kunnen dit aanmelden via het online formulier van Copiatek:
https://www.copiatek.nl/ophaaldienst/
Vink bij ‘Vernietiging data’ de optie KillDisk aan. U ontvangt dan na verwerking een certificaat datavernietiging. De genoemde kosten van € 3,50 worden aan leden van Ondernemend Emmen niet in rekening gebracht.
U kunt een voorkeursdatum aangeven zodat daar rekening mee gehouden wordt, maar het is geen garantie dat de materialen ook op die datum opgehaald worden. Per mail wordt u op de hoogte gehouden van uw aanmelding en de definitieve ophaaldatum. Mocht de gekozen datum u echt niet schikken dan kunt u contact opnemen om een andere datum in te plannen.

Op de website van Copiatek staan meerdere video’s die hun manier van werken illustreren:
https://www.copiatek.nl/werken-aan-waarde/

Belangrijk
Het ICT-materiaal mag defect zijn, in dat geval wordt het ingezet voor recycling.
Hele oude computerschermen (‘kasten’ i.p.v. flatscreens) kunnen niet meegenomen worden: die vallen namelijk onder chemisch afval. 
Onder ICT-materiaal valt geen witgoed zoals wasmachines en drogers. Bijbehoren zoals kabels e.d. worden wel meegenomen.