Belangrijke informatie voor de deelnemers aan de collectieve inkoop van energie bij Ondernemend Emmen

dinsdag 1 maart 2022

Beste deelnemer aan de collectieve inkoop,

Onlangs hebben wij vernomen dat TotalEnergies Power & Gas gaat stoppen met het leveren van stroom en gas in Nederland. Graag leg ik u uit wat de gevolgen zijn.

Wat betekent dit voor u?

TotalEnergies bouwt haar activiteiten geleidelijk en zorgvuldig af. Daarbij blijven zij hun contractuele afspraken nakomen. Wel wordt onderzocht om klanten over te dragen aan een andere energieleverancier maar ook dan met behoudt van contractuele afspraken. Voor uw huidige aansluitingen verandert er vooralsnog dus niets. Nieuwe locaties en/of nieuwe aansluitingen kunnen wij echter niet meer onderbrengen bij TotalEnergies. Hiervoor gaan wij, tezamen met de werkgroep energie die bestaat uit een aantal ondernemers die zelf meedoen aan het collectief, op zoek naar een nieuwe collectieve energieleverancier. U hoeft dus niets te doen. 

Waarom stopt TotalEnergies Power & Gas Nederland?

TotalEnergies investeert de komende jaren verder in de energietransitie, waaronder in duurzame mobiliteit zoals elektrisch laden en waterstofstations. Vanuit deze strategie is besloten de activiteiten van het bedrijfsonderdeel TotalEnergies Power & Gas Nederland uit te faseren.

Mocht u vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met PM Energie, Geert Douw of Giny de Jong 085 2100 578