Belangrijke informatie maatregelen rondom corona virus

donderdag 19 maart 2020

De maatregelen rondom het corona virus hebben kleine en grote gevolgen voor werkgevers en ondernemers. Daarom informeren we u graag over de mogelijkheden die de overheid biedt om deze gevolgen het hoofd te bieden.

Gemeente Emmen
Op 17 maart heeft het kabinet een flink pakket met extra maatregelen aangekondigd om ondernemers te helpen die door de coronacrisis in financiële problemen zijn gekomen. Naast de ondersteuning vanuit het kabinet, helpt de gemeente Emmen ook waar mogelijk. Als gemeente willen we ook in deze tijd ondernemers blijven faciliteren en ondersteunen door samen te zoeken naar kansen en mogelijkheden om economie te stimuleren. Wij gaan kijken naar eventuele aanvullende maatregelen die we als gemeente ondernemers kunnen bieden. Kijkt u voor meer informatie op www.gemeente.emmen.nl/nieuws/hulp-voor-ondernemers of op www.gemeente.emmen.nl/informatie-coronavirus/nieuws-voor-ondernemers.

Provincie Drenthe
De adviseurs van Ik Ben Drents Ondernemer werken t/m 6 april zoveel mogelijk vanuit huis en alle bijeenkomsten zijn geannuleerd. We zijn uiteraard gewoon bereikbaar voor al je vragen via onze reguliere kanalen. Voor vragen over het corona virus verwijzen we je door naar het landelijke crisisnummer: 0800-1351. Dit nummer is dagelijks bereikbaar tussen 08:00 en 20:00. Vanuit het buitenland kan gebeld worden met 0031-20 205 1351.

NO-NCW en MKB-Nederland hebben samen met de Kamer van Koophandel een loket geopend voor ondernemers met vragen: tel. 0800-2117. Dit nummer is bereikbaar op werkdagen tussen 08.30 en 17.00 uur. Bij dit telefonisch loket zitten specialisten die kunnen helpen bij vragen over welke regelingen er bestaan, hoe je moet handelen in bepaalde gevallen en wat aanbevolen is om nu te doen. Het loket is ook te bereiken via www.kvk.nl/coronaloket.

Rijksoverheid
In Nederland zijn de economische en maatschappelijke gevolgen van het corona virus voor iedereen voelbaar. Daarom komt het kabinet met een noodpakket voor banen en economie. Op bijgaande afbeelding vindt u een handig overzicht van deze maatregelen. Kijk voor meer informatie op www.rijksoverheid.nl/coronavirus

Een overzicht van veel gestelde vragen rondom de gevolgen van het corona virus voor werkgevers vindt u op www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/veelgestelde-vragen-over-coronavirus-voor-werkgevers.

UWV
De verspreiding van het corona virus en de maatregelen die getroffen worden om deze verspreiding zo goed mogelijk tegen te gaan hebben impact op ondernemers. Wellicht heeft u minder werk en wilt u werktijdverkorting aanvragen voor uw werknemers. En hoe zit het met de uitbetaling van werknemers die vanwege besmettingsgevaar niet op hun werkplek kunnen werken? Antwoorden op veelgestelde vragen vindt u op  www.uwv.nl/particulieren/actueel/informatie-over-coronavirus.aspx . 

(foto: via MKB Servicedesk)