Sunoil Bio Fuels B.V.

bedrijf icoon Contactgegevens

Contactpersoon Wilfred Hadders
Adres Eerste Bokslootweg 17
Postcode 7821 AT
Plaats Emmen

bedrijf icoon Bedrijfsinformatie

Sunoil Biodiesel is de eerste biodieselfabriek in Nederland. Het bedrijf is opgericht in 2005 door een zevental ondernemers in Zuid-Oost Drenthe. In nauwe samenwerking met een engineeringsbureau uit Duitsland is één van de modernste biodieselfabrieken van Europa gebouwd. De bouw van de fabriek is in oktober 2005 begonnen. De fabriek is gevestigd op het Emmtec Industry Park te Emmen.

In augustus 2006 is de fabriek opgestart en wordt biodiesel geproduceerd conform de Europese kwaliteitsnorm EN 14214. De fabriek heeft een capaciteit van ca. 70.000 ton oftewel ca. 80 miljoen liter. We leveren elke dag duizenden liters biodiesel naar de Nederlandse en Duitse markt.

Biobrandstoffen zijn op dit moment het gesprek van de dag. We zien de bodemvoorraden aan aardolie slinken en daarnaast willen de overheden de CO2 uitstoot verminderen. De biobrandstoffen zijn het alternatief van de minerale brandstoffen en daarnaast wordt hiermee ook nog eens 85% CO2 uitstoot verminderd. Daarom is de bijmengplicht in 2007 een stap in de goede richting. Over deze en andere onderwerpen kunt u terecht op onze website. Wilt u reageren dan kan dat via info@sunoil-biodiesel.com.
De Europese richtlijn ‘Hernieuwbare energie’ schrijft voor dat in 2020, 10% van de transport-brandstoffen uit hernieuwbare (alternatieve) bronnen moet komen.

Sunoil Biodiesel, het natuurlijk alternatief.