Glasrecycling Noord-Oost Nederland

bedrijf icoon Contactgegevens

Contactpersoon Rolf van der Putten
Adres Columbusstraat 20
Postcode 7825 VR
Plaats Emmen
Website www.maltha.nl
Branches Afval (5)

bedrijf icoon Bedrijfsinformatie

Maltha is in de eerste plaats recycler van glasafval en leverancier van schone glasscherven als grondstof voor de glas- en glaswolindustrie. Maltha biedt tevens doordachte inzameloplossingen en ontwikkelt innovatieve toepassingen op het gebied van glas en glasrecycling.

In totaal verwerkt Maltha jaarlijks ruim 1 miljoen ton glasafval. Ter illustratie: als je die hoeveelheid in wijnflessen rechtop tegen elkaar zet, dan bedek je bijna 4.500 voetbalvelden. Of leg je de flessen hals aan bodem in een rij, dan kun je daarmee liefst twee keer de aarde rond!

Maltha heeft locaties in de Benelux, Frankrijk, Portugal en Hongarije. Hier verwerken wij op gespecialiseerde lijnen zowel holglas als vlakglas tot nieuwe grondstoffen. Bedrijven als Vidrociclo (sinds kort Maltha Portugal Ltd.) en iPAQ behoren inmiddels tot ons portfolio. Het maakt Maltha tot een van de grootste recyclers van glasafval in Europa..

 

Verwerking / Recycling
De kernactiviteit van Maltha betreft het recyclen van glasafval tot schone scherven. Zogenaamde recycling schemes, inzamelbedrijven en andere ontdoeners leveren hun afvalstromen direct op de gespecialiseerde locaties van Maltha in heel Europa. Bekijk onze location footprint en neem voor meer informatie over onze diensten en tarieven contact met ons op.

 

Leveren grondstoffen
Jaarlijks verwerkt Maltha meer dan 1 miljoen ton glasafval tot nieuwe grondstoffen. Door een volledig geoptimaliseerd productieproces weet Maltha hierbij de hoogste zuiverheidsgraad (kwaliteit) te realiseren. Standaard kent ons portfolio meer dan 20 soorten scherven, gescheiden op onder meer kwaliteit, kleur en formaat. Maltha levert deze duurzame grondstoffen aan vele glas- en glaswolproducenten, waaronder ’s werelds grootste glasproducent Owens Illinois.

 

Inzameling glasafval
Dankzij intensieve samenwerking met een groot aantal gerenommeerde logistieke partners, kan Maltha u adviseren en faciliteren op het gebied van inzameling, transport en het verhuur van inzamelmiddelen (glasbakken en containers). Maltha biedt daarbij oplossingen voor het verwerken van structurele en incidentele partijen verpakkingsglas en/of vlakglas, inclusief complexe glassoorten.

 

Innovatie & ontwikkeling
Maltha heeft meer dan 90 jaar ervaring op het gebied van glas, het recyclen van glas en het opnieuw toepassen van glas. Onze expertise delen wij graag met derden om te komen tot slimme oplossingen voor afvalvraagstukken op het gebied van glas of het ontwikkelen van innovatieve toepassingen voor gerecycled glas.

 

Bent u op zoek naar een efficiënte of innovatieve oplossing voor uw glasvraagstuk? Neem dan contact op. Onze glasspecialisten verkennen graag met u de mogelijkheden.